skaldjurspasta.


Låt mig ge er ett dödsgott och enkelt recept på skaldjurspasta! 

Börja med att hacka två vitlöksklyftor. Fräs dessa i olja och häll över typ två deciliter vitt vin. Låt vinet koka så mycket att det knappt finns något kvar för att sen tillsätta två deciliter grädde. Rör ihop och låt det koka upp någon minut. Häll i en klick smör och salta!! 

Koka valfri pasta under tiden du gör såsen. Rör ihop pasta och sås och i med en massa räkor eller någon annan typ av skaldjur om så önskas. Toppa med persilja och ät ihop med en glad person som den här till exempel: 
S. 

små fragment av en alldeles vanlig novembervecka.

Tisdag. Lunchar med en mysig moster som bjuder på alldeles färska ägg och pizza. Snackar högt, lågt och mittemellan. En sådan där liten stund som sitter kvar som ett leende resten av dagen och värmer. 
Onsdag. Går längs vattnet och förundras som vanligt över hur magisk Vättern är. Lite extra just denna dagen, som en liten uppvärmning inför andningslektionen som komma skall några minuter senare. 

Fredag. Äter äkta instafrulle i favoritskålar och jämte sitter den vackraste av människor tillika min pojkvän och surplar kaffe. Sen går vi hand i hand till varsitt jobb och pratar om livet som det är. Längtar till kvällen och glädjer mig åt nya bekantskaper i form av kollegor som får mig att brista ut i skratt minst var femte minut. Bra så. 

pannkakstisdag.


Igår hade jag och Malin pannkakskväll hemma hos mig och på lördag ska vi ha vinkväll och spela in en podcast med superproffsiga mikrofoner och allt?!?!!!! Jag tror att vi kan bli ett sjukt bra podcastpar. När jag sa det till Andreas nickade han lite osäkert och mumlade att bara ni inte blir för interna eller så. Nej nej, ingen risk. 

Här är Malins pannkaka. Hon körde extra allt skulle man kunna säga. Ett lager nutella längst ner, sen glass och så en topping av jordgubbssylt. Efteråt konstaterade hon att hon skulle kunnat skippa sylten ändå. 

S.

världens bästa år.

Igår firade vi ett år tillsammans! Världens bästaste bästa år, och det var bara början.  

Firade med tapas på Anna Greta och hade en allmänt världsmysig dag. Plus med maten: chiliaiolin, friterade bläckfiskringar och den lilla charkistallriken. Minus med maten: att de utlovade handskalade räkorna inte alls var handskalade, att den utlovade hemmagjorda trion av sorbet var köpt helt vanlig glass och framför allt att vinet var något av det äckligaste som någonsin druckits.  

S & A.  

RSS 2.0